Logga in

Sophantering

Hushållssopor skall sorteras och kastas i kärlen som finns uppställda i soprummen. Tänk på att ju mindre skrymmande vi gör soporna ju färre kärl går det åt och ju billigare blir det för föreningen

Det är mycket viktigt att alla följer de regler som gäller för soprum. Om det slängs på felaktigt sätt blir det både otrevligt och medför kostnader för föreningen. Sopor/avfall som inte får slängas i soprum är varje lägenhetsinnehavares ansvar att själv transportera till kommunens avfallsanläggning (släpkärra finns att låna av föreningen).


Grovsopor slängs på ReTuna och föreningens släp kan lånas kostnadsfritt för att frakta skrymmande sopor dit
Släpet bokas på lista i Gröna Kvartershuset.

Containrar

De containrar vi har uppställda vid fotbollsplanen samt vid Blåklocksvägen, i närheten av förskolan, är till för Trädgårdsavfall
Inga säckar får slängas i continrarna utan endas "ris och röj" från trädgården och våra omgivningar

Dessa finns bara tillgängliga under högsäsongen.

Vidare:
”Visste du att gamla sopborstar och plastleksaker inte ska kastas i plastsorteringen? Där och i de övriga sorteringskärlen (metall, papper etc.) ska endast förpackningar läggas. Övrigt avfall sorteras som hushållssopor eller grovsopor.”

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.